Evlilik, Metin2 dünyasında iki aşamaya ayrılan özel bir süreçtir:
- 1. Hazırlık Aşaması
- 2. Evlilik Aşaması
Koşullar:
Evlilik için bir erkek ve bir kadın karakter gereklidir. Aynı cinsiyetten karakterler evlenemez.
Her iki karakter de en az 25. seviyede olmalıdır. Çünkü gelinlik ve smokin ancak bu seviyeden sonra giyilebilir.
Gerekli Eşyalar:
Kadın karakter için: 1 Gelinlik ve 1 Buket.
Erkek karakter için: 1 Smokin.
Her iki karakter için: 1’er Söz Yüzüğü.
Ayrıca düğün organizasyonu için 1.000.000 Yang gerekir.
Eşyaların Fiyatları ve Bulunabileceği Yerler:
Gelinlik: 2.500.000 Yang – Seyyar Satıcı
Smokin: 2.000.000 Yang – Seyyar Satıcı
Buket: 100.000 Yang – Seyyar Satıcı
Söz Yüzükleri: 25. seviyede Yaşlı Kadın’dan alınan Jin-Hee göreviyle elde edilebilir ya da başka bir oyuncudan satın alınabilir.
2. Evlilik Aşaması
Hazırlıklar tamamlandıktan sonra evlilik için şu adımları izlemelisiniz:
Adım 1: Yaşlı Kadın’a Başvurun
"Evlenmek İstiyorum" seçeneğini seçin. Yaşlı Kadın önce "Nişan Yüzüğü" (yani Söz Yüzüğü) talep eder. Bu yüzüğü yanınızda bulundurun.
Adım 2: Gelinlik ve Smokin Giyin
Kadın karakterin gelinlik, erkek karakterin smokin giymesi gerekir. Bu kıyafetler üzerinizde olmalıdır.
Adım 3: Evlilik Teklifi
Evleneceğiniz kişinin adını yaşlı kadına bildirin. Ardından 1.000.000 Yang ödeyerek düğün hazırlıklarını tamamlayın.
Adım 4: Davetli Listesi Oluşturma
Davet etmek istediğiniz arkadaşlarınızın isimlerini listeye ekleyin. Onlara davet mesajı gönderilir.
Adım 5: Aşk Adası’na Yolculuk
Yaşlı Kadın sizi Aşk Adası’na yönlendirecek. Burada "Düğün Tasarımcısı" ile düğün detaylarını yönetebilirsiniz. Düğün sırasında hava durumunu değiştirebilir, müzik seçebilir veya konfetiler attırabilirsiniz.
Düğün Sonrası: Nikah Yüzüğü ve Aşk Göstergesi
Düğünden sonra Söz Yüzüğü, Nikah Yüzüğü’ne dönüşür. Bu yüzük, envanterinizde bir hatıra olarak saklanabilir. Ayrıca ekranınızın sol üst köşesinde Aşk Göstergesi belirir. Eğer eşinizle aynı haritada değilseniz, bu göstergeden ziyade arkadaş listesindeki "Aile" sekmesinden Aşk Puanınızı kontrol edebilirsiniz.
Aşk Adası Özellikleri:
- Duygu Maskesi kullanmadan istediğiniz duyguları gösterebilirsiniz.
- Karşılıklı duygular için diğer oyuncunun onay vermesi gerekir.
- Aşk Adası’nda düello yapmak veya oyuncularla dövüşmek yasaktır.
Avantajlar:
Nikah Yüzüğüne sağ tıklayarak doğrudan eşinizin yanına ışınlanabilirsiniz.
Aşk Puanı %100’e ulaştığında eşinizin bir becerisini kullanma imkanı gelir. (Bu özellik, oyunun tam sürümünde aktif olacak.)
Daha fazla tecrübe puanı kazanırsınız. Örneğin, bir ork slotundan normalde 1000 tecrübe geliyorsa, evliyken 1450 tecrübe alırsınız.
Dezavantajlar:
seviyeden sonra cinsiyet değiştirme kağıdı kullanamazsınız. Bu işlem için önce boşanmanız gerekir.
Aşk Puanı Nedir?
Aşk Puanı, çiftlerin birbirlerine olan sevgisini gösterir. Evlendiğinizde %50 ile başlar ve her gün artar. Aynı grupta veya haritada bulunursanız daha hızlı yükselir.
Aşk Puanının Getirileri:
İleride eşinizin bir yeteneğini kullanma özelliği açılacaktır.
Evlilikle gelen ekstra tecrübe artışı.
Bu rehber, oyundaki evlilik sürecini hem eğlenceli hem de etkili bir şekilde tamamlamanıza yardımcı olacaktır!